VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA POZICI KRAJSKÉHO MANAŽERA

<   SRPEN 2020   >

ekolamp

OK GROUP

Soutěž Úřad na cestě k rovnosti

Soutěže se může zúčastnit jakýkoli úřad veřejné správy na obecní a městské úrovni.

On-line konference Strategie 2030+

Konference bude probíhat ve dnech 23.-25.6.2020 formou on-line přenosů

Elektronická verze časopisu Moderní obec ZDARMA

Až do konce dubna 2020 platí neomezený přístup zdarma do elektronické verze časopisu Moderní obec, ale i všech dalších časopisů z produkce vydavatelství Profi Press.

Výzva na modernizace a úspory energií veřejných budov

Žádosti o dotace přijímá Státní fond životního prostředí ČR.

Podpora rozvojových aktivit krajů a obcí v zemích ZRS ČR II

Jde o 90% podporu spolupráce obcí s obcemi v Gruzii, Moldávii, na Ukrajině a v Bosně a Hercegovině.

12 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 / 14 / 15 / 16 / 17 / 18 / 19 / 20 / 21 / 22 / 23 / 24 / 25 / 26 / 27 / 28 / 29 / 30 / 31 / 32 / 33 / 34 / 35 / 36 / 37 / > / >> /

Anketa
Jste jako zástupci obcí dostatečně informováni o opatřeních proti epidemii koronaviru COVID-19 týkajících se vašeho území a občanů na něm žijících?

smscr.cz » Soud zrušil opatření omezující obchod a volný pohyb

Stanovisko SMS ČR ke zjištění Českého rozhlasu

13. 8. 2019 – Sdružení místních samospráv ČR se pozastavuje nad skutečností, že vysocí ministerští úředníci podle zjištění veřejnoprávního rozhlasu nepodávají majetková přiznání dle zákona o střetu zájmů.

Zákon přitom tuto povinnost ukládá dokonce i neuvolněným radním malých obcí, jejichž odměna činí několik stovek korun měsíčně, a správní orgány od nich plnění této povinnosti vyžadují a její nesplnění pokutují. SMS ČR proto vyzývá ministryni spravedlnosti, aby k tématu svolala kulatý stůl.

„Zdá se, že pod svícnem je největší tma. Zákon o střetu zájmů by měl být prioritně a striktně uplatňován především tam, kde se rozhoduje o velkých veřejných zakázkách a významných objemech veřejných prostředků, tedy na vládní úrovni,“ říká Stanislav Polčák, předseda SMS ČR. „V tuto chvíli se plnění této povinnosti zcela absurdně vymáhá na lidech, pro které je služba vlastní obci pouze vedlejší a téměř dobrovolnickou činností vedle jejich hlavního zaměstnání, zatímco vysocí ministerští úředníci odpovědní za nakládání s obrovskými prostředky ze státního rozpočtu se splnění této povinnosti vyhýbají. Stát by se podle nás měl zaměřit především na velké ryby,“ dodává Polčák.

Připomíná také dlouhodobý postoj SMS ČR k tomu, že povinnost zveřejňovat majetkové poměry, a to komukoliv, kdo se s nimi chce anonymně na internetu seznámit, je v případě komunálních politiků nepřiměřená ve vztahu k odpovědnosti, kterou mají. SMS ČR proto iniciovalo návrh senátorů k Ústavnímu soudu na zrušení některých částí zákona o střetu zájmů a nedávno také apelovalo na ministryni spravedlnosti, aby ministerstvo vydalo pokyn o přerušení přestupkových řízení s komunálními politiky, kteří neodevzdali průběžná oznámení o majetku, do rozhodnutí Ústavního soudu.